söndag 30 oktober 2011

Fotoskolan, Krönika - Bengt Luthman


Inte för att jag har läst så många krönikor, men några har jag i alla fall, och denna är minsann en av de allra bästa! Den är aningen komisk, väldigt realistisk (det han skriver om händer faktiskt oftare än vad du tror) och välskriven.
Jag skall inte skriva mer men läs den, det är det värt!

torsdag 27 oktober 2011

Var tacksam!

Be GRATEFUL

Kolla gärna länken! :)

tisdag 25 oktober 2011

Me he å te å tetta kommer sibbobon ti rätta.

I måndags diskuterade jag med Mamma och Pappa (främst Pappa) orden kratta och räfsa, p.g.a. en rubrik från tidningen, och vi kom fram till (som gångerna tidigare) att det faktiskt är stor skillnad på dialekterna inom svenskan. Både inom finlandssvenskan och mellan finlandssvenskan och "sverigessvenskan" och dess dialekter.
Intressant diskussion! Dessutom fick den mig att tänka på att jag verkligen är stolt över min dialekt. Jag respekterar att alla har olika dialekt, och olika åsikt angående dialekter och slangspråk, men jag är nog bara jag om jag får tala som jag vill. Vilket inkluderar alla låneord från engelskan och finskan + alla andra ord jag använder som inte är ren svenska. (Kan ju också nämna att jag avskyr när man säger "doms" istället för "deras"...)

END OF MY DIALECT STORY!

måndag 17 oktober 2011

Anita Shreve - Sång från en annan sommar ( Where or when )

Riktigt nyligen läste jag klart denna bok. Jag har tidigare läst ett antal böcker av henne som varit jättebra! :) Trots att kärleksromaner kanske inte hör till mina favoritkategorier när det gäller böcker så ville jag ge denna bok en chans, eftersom författaren bara skriver så bra!!
Jag ångrar mig inte! :) Trots att boken blev sorgligare mot slutet var den enligt mig väldigt bra! Hopplös barndomskärlek och tråkiga äktenskap. Sorg och intensiv kärlek. Underbara minnen och hemska svek. För att fortsätta ge författaren chanser har jag redan börjat på nästa bok. Jag tror nog jag kommer att läsa alla hennes böcker. :)

Ja, vad ville jag med detta inlägg?? 
 - Bara berätta att jag läst denna bok och säga att jag tycker att hon är en mycket bra författare. Andra böcker som hon har skrivit är Nära Eden ( Eden Close ), Ljus över snö ( Light on Snow ), Ödets Vingar ( Resistance ) och Där vågorna bryts ( Fortune's Rock ). 

fredag 14 oktober 2011

My kind of Friday!

Yay! :D Tobbe är på disco, resten av familjen är på Rokkiralli-tävling. Bara jag och det råddiga huset! Vilket betyder att nu är det dags för en härlig städrunda, sedan smaskigt god egengjord middag. Avslutningsvis skall jag se på Phineas And Ferb 2d Movie! ;)

För övrigt så verkar morgondagen också planerad, vet inte om det är bra eller dåligt egentligen. Men I alla fall består den som vanligt av en tidig uppstigning, inte till stallet och ge mat åt Laisa, utan äta odentligt morgonmål direkt och sedan iväg med Joey och Gääbs till ett stort kirppis i stan. Förhoppningsvis hittar jag "dom där" skorna eller andra passande saker inför mv:n. Vi får se. Efter det bär det direkt av mot butiken med Famo. Om kvällen blir som jag vill avslutas den med BASTU. :)

De va lite uppdatering tror ja. Nu någå att äta och sen blir de städning me bra musik!


onsdag 12 oktober 2011

söndag 9 oktober 2011

Idag morse red jag till skogen med Laisa, sedan red vi lite annanstans också dessutom hälsade vi på mina kusiner. :) Det går inte att beskriva den där underbara känslan när allt bara verkar gå som det skall när man rider. Du vet inte vad jag talar om om du inte varit med om det själv.
I alla fall så kom jag och tänka på en dikt som jag skrev i början på maj i år. 

Denna:

Hästens hovar klapprar mot asfalten 
hästens frustande andetag
jag känner doften av blommorna och gräset vid vägkanten
fåglarna kvittrar
solen värmer
klapprandet avgår till mjuka dunsar mot den upptrampade skogsvägen
doften av skog
bara ekipaget och skogens lugn.

- 8.5.2011 - erika lindström

 : -D


<3

torsdag 6 oktober 2011

Nos och jag i höstmörkret. :)