tisdag 31 januari 2012

Den sista dagen:

- i januari 2012
- med riktigt skola i gymnasiet
- på jobbet
- av förhandsröstningen till presidentvalets andra omgång
- då jag är tvungen att sätta mig i bilen och köra till skolan, som den sista tiden oftast känts som en plåga
- som jag var fast

I captured a moment

Det här är en sådan där random bild som jag tog i Borgå. Jag gillar den. Ja, jag ville bara dela med mig av denna vintriga Borgåbild. (:

söndag 29 januari 2012

En mycket bra dag

Idag har det verkligen varit en bra dag! :) Jag har egentligen ingen aning om varför. Jag har tappat bort kabeln till motorvärmaren (inte bra med tanke på -20C på natten..). När jag skulle rida höll alla andra på med maskiner, det gick bra i alla fall. Jag har inte varit ledig på något sätt, har haft både jobb och Laisa att sköta (vi hade avbytare, men jag skötte Laisa ändå). Min tå har blivit värre, men vi har haft jättevarmt inne ! :) Jag har varit tvungen att läsa matta, men jag var motiverad så det var faktiskt nice. Mina teen är snart slut, ändå har jag druckit en massa (och ätit bulla så de står ut genom öronen). Jag har städat mitt rum och hittat en spindel, men jag hittade också ett söndrigt örhänge som jag tappat. Nos har inte varit i mitt rum idag, men nu vilar Tuck på min soffa. :3 Jag har inte hunnit fota trots att det har varit underbart väder.. Dock har jag bilder från igår som snart skall redigeras.
Ingenting har varit perfekt, men jag har ändå sett allting på ett positivt sätt. Det gör mig mycket glad. En av dagens höjdpunkter är nog ändå när Laisa galopperade i den djupa snön och jag brast ut i skratt (helt plötsligt, mitt på åkern med grannarnas hus intill) och ville bara gråta av inre glädje. Det gick inte riktigt. Var så kallt och dessutom var det nästan direkt efter mitt glädje skratt dags att sakta ner igen. Dessutom kommer hovslagaren imorgon. Äntligen ska Laisa få vinterskor!
I<3U
(Bilder tagna av Tobbe för snart ett år sedan)

Igår red jag äntligen!

Efter en alldeles för lång paus.. Visserligen är Laisa fortfarande utan skor och jag har fortfarande flunssa upp över öronen men so what tänkte jag. Tro mig, det kändes aningen lustigt att igen sitta upp i sadeln, men så fort Laisa gått några steg så var jag hemma igen!
Det bästa jag sett på väldigt, väldigt, väldigt länge är detta:
Laisa med träns..

.. och sadel! <3

onsdag 25 januari 2012

tisdag 24 januari 2012

Streets of Porvoo




Just nu jagar min katt Nos sin svans.

lördag 21 januari 2012

Fåglar

Såhär en lite annorlunda lördags eftermiddag ville jag dela med mig av några fågelbilder. Dessa är alla tagna första januari i år. :)




torsdag 19 januari 2012

En fotografisk historia

Det hela började med att jag i skolan fick en idé om en fotografering.
Sista lektionen planerades den för fullt!
Platsen som jag direkt kom att tänka på att passar.
Efter att ha ställt in fokus var det bara att börja.
Flytta stativet.
Och komma närmare. 
Njuta av snön.
Och försöka komma på fler posén för att få njuta lite till.
Lite extra roligt hade jag också! (Även om de allra roligaste kanske kommer i ett annat inlägg någongång, vem vet?) 
Å sen var det dags att med kalla fötter plumsa i snön tillbaka hem.
En mycket kort historia med många bilder. Kanske kommer några "special pics" av sessionen eller bts film. Får se om jag har tid. Eller lust att göra de offentliga.

Igår städade jag äntligen mitt rum!

Nej, ingen ironi. Helt ärligt. Jag har i nästan en vecka väntat på att få städa mitt rum. Eftersom jobbet tagit det mesta av min tid har jag inte kunnat hålla i ordning mitt rum. Men oj vad skönt det var att nu äntligen få det fint igen. :)



Bara så härligt att ha städigt rum igen. Nu trivs jag att vara där igen. :)

onsdag 18 januari 2012

Rederiet

Just det, den gamla svenska serien Rederiet. Jag har nu sett igenom den för andra gången, precis lika bra som det första. Vissa händelser minns man sedan tidigare, medan man glömt andra. Det bästa är ju om man glömt slutet också, som jag lyckligtvis hade gjort! :) Haha.
Jaja, nu är det väl dags att hitta något annat att se på när man sitter vid datorn. Får se vad det blir, om det blir någonting. Många trevliga timmar har det i alla fall varit!

tisdag 17 januari 2012

Presidentvalet 2012

Idag var det sista dagen att förhandsrösta till presidentvalets första omgång. Min 7-dagars arbetsvecka är nu över. Trots att det bara var en vecka kommer det nog att kännas lustigt att imorgon komma hem direkt efter skolan. Det blev snabbt en vana! :)
Jobbet var riktigt roligt, lite långtråkigt ibland förstås eftersom det blev mycket väntan. Men med bra sällskap och skolböcker gick det riktigt bra. Sista dagen var det hela 376 väljare. Två gånger under dagen blev det riktiga köer, men annars ganska jämt.
Nåjaa, nu blir det en vecka ledigt och sen förhoppningsvis en till vecka med jobb, om det blir en andra omgång i presidentvalet. :)

torsdag 12 januari 2012

Att fota själv

Det roliga med att fota sig själv ensam är att man kan ha roligt framför kameran utan anledning och utan att vara generad. Två random bilder som jag fotade någon gång i december.



måndag 9 januari 2012

090112

Jag var och åka pulka med Tobbe idag. Och vad det gick fort! Fick en massa snö i ansiktet, men det var bara roligt. Man får ta vara på den lilla ledighet man har. Egentligen var det bara jag som åkte pulka, Tobbe åkte snowboard.

söndag 8 januari 2012

Jag tog nyss ner väskan och pärmen från "garderob-hyllan". De har varit där sedan 21 December efter att jag kommit hem från skolan. För min del hade de gärna fått vara där en vecka till eller två. Tyvärr, skola imorgon... 
snart över snart över snart över snart över...

lördag 7 januari 2012

Tallinkryssning 5-6.1.2012

Rokkirallis prisutdelning.
Buffetmat i mängder..
Tallin på kvällen
Hyttbild
Tallin på förmiddagen
Fågel

Estniska flaggan


Helsingfors
Helsingfors igen

söndag 1 januari 2012

31 December 2011

Jaa, vad skall man säga? Hejdå 2011?
Sista dagen av 2011 hände i alla fall blablablablaa.. Men i korta drag så fotade jag ganska mycket, även om inte fotograferingarna gick som planerat. Första gången blev det bara natur och andra gången inga hjortar utan EN bild på en hare. Good good! Första riktiga någonsin tror jag.
No real bts from the first photo shoot.
På kvällen efter mat så blev det stickning, choklad, te och Johan Falk. Och därefter bastu och raketsmällande. Eller jaa, jag fotade bara. Fast jag glömde byta objektiv så bilderna blev inte så bra som de kunde ha blivit.
Här är i alla fall en.
Sen vill jag också önska alla som av en eller annan anledning läser min blogg ett riktigt GOTT NYTT ÅR!! :-D