måndag 9 maj 2011

Lassila fick en puss på hjälmen

Ja, för er som inte fattade rubriken så är Lassila Finlands ena målvakt i ishockey, och Finland vann Ryssland tidigare idag!

Första erän gick inte så bra, efter bara dryga 4 minuter fick Ryssland sitt första mål och några sekunder senare ett till. När andra erän började låg Finland ännu under med två mål. Som tur fick Koivu och Niskala varsin gång in pucken i andra erän. Tredje erän började spänt alltså med 2-2, och likaså slutade den.
I förlängningen på fem minuter hände inget annat än att pulsen steg, både för svenska kommentatorn och oss som såg matchen genom tv-rutan. Detta ledde alltså till rankkare (straffar som det heter på ren svenska). Vilket bara betydde bra för Finland. Immonen sköt in första rankkaren och Koivu sköt in den andra. Lassila var som sagt en fantastisk målvakt. Vehanen, som började, var däremot inte alls bra, han släppte in båda Rysslands mål.

Det var en kortfattning av matchen från min synvinkel. Inte för att jag ser ishockeymatcher särskilt ofta, men när Finland spelar är det alltid intressant! :D

PS. Angående rubriken så var Tobbe väldigt glad över att Lassila inte släppte in Rysslands rankkare! :)